OOVA
Image default
Health

Cursus EHBO

Ook u zou levens kunnen redden dankzij een EHBO cursus!

Een EHBO cursus (Eerst Hulp Bij Ongevallen) kan mensenlevens redden, dus is het een belangrijke zaak dat zoveel mogelijk mensen een EHBO certificaat behalen. Op de werkvloer kan het bijvoorbeeld zomaar zijn dat iemand voor uw neus ineens onwel wordt en een beroerte, hartaanval of een ongeluk krijgt. Adequaat en snel reageren is dan cruciaal! Bij een cursus EHBO van Arehbo leert u hoe dat moet.

Wat houdt een cursus EHBO in?

Bij een cursus EHBO worden verschillende onderwerpen behandeld. De cursus begint met het behandelen van de 5 belangrijkste punten bij het verlenen van Eerste Hulp en wat algemene kennis over het menselijk lichaam. Daarna komt een diversiteit aan aandoeningen, stoornissen en letsels voorbij: zo leert u bijvoorbeeld over het behandelen van stoornissen in het bewustzijn en de ademhaling. Verder krijgt u informatie over wat u kunt doen als iemand in shock raakt, een ernstige bloeding of een brandwond heeft. Ook ontwrichtingen, botbreuken, kneuzingen, verstuikingen, oogletsels, ongevallen door elektriciteit en wat te doen bij vergiftiging zijn onderwerpen die worden behandeld bij een cursus EHBO. Na afloop van de cursus bent u dus goed op de hoogte van hoe u hulp moet verlenen bij diverse situaties.

Combinatie theorie en praktijk

Tijdens de cursus EHBO krijgt u zowel een theorie- als praktijkgedeelte. Zo leert u ook praktische vaardigheden en weet u dus hoe u iemand moet reanimeren en hoe u de AED (Automatische Externe Defibrillator) moet gebruiken bij iemand met een hartstilstand. Bij Arehbo.nl kunt u verschillende EHBO cursussen volgen. Naast een algemene EHBO cursus, kunt u bijvoorbeeld ook een Eerste Hulp Aan Kinderen cursus volgen als u bijvoorbeeld veel met kinderen werkt. Mocht u tenslotte bijvoorbeeld met een aantal collega’s de cursus willen doen, dan komt u in aanmerking voor een speciale groepsprijs.