OOVA
Image default
Health

Die vervelende tennisarm. Gelukkig is er een oplossing

Ineens dan breekt dat vervelende moment aan; verschillende complicaties rondom de elleboog. Terwijl het ene moment nog geen vuiltje in de lucht was, heb je nu te maken met vervelende tintelingen in de onderarm. Het is één van de vervelendste complicaties die er is. Als je de arm al stilhoudt, dan voel je de tintelingen al; laat staan als je de arm wilt buigen. Deze scherpe pijn wordt ook wel de tennisarm genoemd, oftewel tenniselleboog. De reden hiervoor is heel simpel: overbelasting van de zogeheten polsstrekkers. Hiermee wordt een vervelende aanhechting van tenminste één pees aan de buitenkant van de elleboog en een verkleving in de spier bedoeld. Het gevoel is vervelend, maar gelukkig op te lossen.

De oorzaak

Tennisarmen zijn altijd het gevolg van overbelasting. De naam doet het al enigszins vermoeden, het is een blessure die van oudsher vooral voorkwam bij tennissers. Maar uiteraard is tennis niet de enige reden voor deze blessure. Andere redenen, zoals zwaar lichamelijk werk, het maken van verkeerde bewegingen of het aannemen van een minder gunstige houding kunnen de oorzaken zijn. De arm raakt overbelast en de pees raakt beschadigd. Hieropvolgend verstijft de spier en wordt de bewegingsvrijheid van de elleboog gekneld. Daarmee wordt alles stijver en ontstaat de akelige tennisarm.

Een treffende behandeling van spieren, pezen en gewrichten

Het mag eigenlijk worden omschreven als een vicieuze cirkel, die zo spoedig mogelijk moet worden gestopt. Allemaal zodat je arm weer de oude wordt en ook niet meer in deze cyclus terecht komt. Daarvoor dient een behandeling. Door je simultaan te richten op de spieren, pezen en het gewricht worden de spieren opgerekt en krachtiger gemaakt. Het resultaat is merkbaar: vrijuit bewegen! Want uiteindelijk is er niets prettiger dan je letterlijk goed in je vel voelen. Dankzij fysiotherapie in Den Haag is dat nu mogelijk.