OOVA
Image default
Health

Op zoek naar een lamelparket?

Wanneer u op zoek bent naar een lamelparket, dan zit u het beste bij Bax houthandel! Wij zijn dé houten vloeren specialist, met showrooms in Barneveld, Amsterdam, Utrecht en Zoetermeer. Een lamelparket is het vloertype van deze tijd. Het heeft de sfeer die gecreëerd wordt met een houten vloer, en de warmte ervan. Tegelijkertijd is het niet even duur als een houten vloer, of een betegelde vloer. Het is makkelijk schoon te maken, goed te onderhouden én een zeer stijlvolle keuze als vloer van verschillende ruimtes binnen een woning of gebouw.

Een lamelparket van Bax houthandel

Een lamelparket van Bax houthandel wordt gemaakt van multiplex, is zeer stabiel wat ervoor zorgt dat het lang zal meegaan, én is geschikt voor vloerverwarming! Bij ons is deze vloersoort verkrijgbaar tot wel 33 cm breed. Budget lamelparket wordt gemaakt bij ons in duo-planken en multi-planken. In onze eigen fabriek hebben we naast budget lamelparket ook een multiplank lamelparket. Het verschil tussen deze twee soorten lamelparket ligt in de dikte van de planken. De budget variant is iets dunner, is 14 mm dik, met planken die een breedte tot 21 cm kunnen hebben. De multiplank variant, bij ons ook wel genoemd duo-plank, is wel 19 mm dik en de planken hebben een breedte die tot 33 cm kan gaan. Wanneer u niet zeker weet welke soort vloer het beste geschikt is voor uw woning, kunt u ons stappenplan volgen om per onderdeel een keuze te kunnen maken.

Budget of multiplank?

Welke keuze is het beste, budget of multiplank lamelparket? De eerste overweging is uiteraard hoeveel u wilt betalen voor uw lamelparket, budget is goedkoper, maar kan wel minder lang meegaan dan de multiplank variant. Wanneer u op zoek bent naar een vloer voor een kamer waar niet intensief gelopen wordt, kan juist de budget variant meer geschikt zijn. Onze budget lamelparket is opgebouwd uit een middenlaag van houten latjes met een houten toplaag aan de bovenkant, en een veneer om het geheel recht te houden. Onze multiplank daarentegen bestaat uit een houten toplaag en multiplex daaronder, een betere kwaliteit uitvoering.