OOVA
Image default
Health

Schade na een voetbalwedstrijd

Voetbalwedstrijden zijn over het algemeen allemaal hartstikke leuk en sfeervol. Er worden in grote getalen clubliederen gezongen en gezellig een biertje met elkaar gedronken. Dit is helemaal intens als er 2 rivalen tegen elkaar spelen, neem bijvoorbeeld Feyenoord en Ajax. Al decennia lang zijn dit twee tegenpolen van elkaar in de voetballerij. Dit zijn daardoor ook altijd hele mooie wedstrijden om naar te kijken waar de passie en rivaliteit vanaf spat. Deze wedstrijden hebben echter ook een andere kant. Soms kan de rivaliteit tussen de supporters iets te hoog oplopen, en ontstaan er confrontaties tussen de supportersgroepen. Dit gaat vaak ten koste van niet alleen een hele mooie sfeer, maar ook van de plek waar die confrontatie plaatsvindt.

De confrontaties, ook wel rellen genoemd, gaan vaak gepaard met een hoop geweld en vernielingen. Veel supporters, van beide kanten, lopen vervelende verwondingen op doordat er met elkaar gevochten word. De politie wordt altijd ingeschakeld bij dit soort rellen, helaas gaan sommige supporters dan nog steeds niet aan de kant. Dit heeft vaak slechte gevolgen voor de supporters, omdat ze een celstraf en een stadionverbod kunnen krijgen als ze worden opgepakt.

Een voorbeeld van vernielingen door supporters is bijvoorbeeld de fontein in Rome die toen gedeeltelijk is vernield toen er vuurwerk in werd gegooid. Schade die ook veel voorkomt is glasschade. Dit komt omdat er vaak gegooid word met voorwerpen naar elkaar maar ook naar omliggende gebouwen. Hele terrassen worden leeggehaald om vervolgens met de stoelen tafels en kaarsen te gaan gooien. Ook bestrating wordt losgemaakt om zo stenen te kunnen gooien op supporters van de andere club. Het glas repareren na de rellen kost vaak een hoop geld, en moet uit eigen zak van de winkel/restaurant eigenaren komen. Dit is natuurlijk belachelijk, aangezien die winkels en restaurants normaal hun duren altijd open heeft staan voor de supporters om hun spullen te kopen of om hun biertje te kunnen drinken.

https://www.glasned24.nl/