Spouwmuurisolatie nog steeds met isolatiepremie

, , Comments Off on Spouwmuurisolatie nog steeds met isolatiepremie

Heel België, maar specifiek Vlaanderen doet aan energiebesparing en daar hoort spouwmuurisolatie natuurlijk ook bij, de spouwmuurisolatie kosten worden aantrekkelijk met de isolatiepremie. Het is zelfs een van de belangrijkste pilaren. Maar de vraag, welke isolatiematerialen gaan we gebruiken, blijft terugkomen. Gespecialiseerde firma’s boren een gaatje in de voeg, om de spouw op te vullen en hebben de mogelijkheid om verschillende materialen te gebruiken. Spouwmuurisolatie in Vlaanderen kan vrijwel altijd uitgevoerd worden wanneer uw huis werd gebouwd van de jaren 1930 of later. Dan is de kans groot dat de buitenmuren zijn gemaakt van twee ‘spouwen’ met een kleine kloof er tussen, dit maakt het mogelijk met behulp van spouwmuurisolatie deze muren te isoleren. Dit betekent dat de spouwmuren en de spleet daartussen worden gevuld met isolatiemateriaal om het warmteverlies naar buiten te vertragen. Bij spouwmuurisolatie in oudere huizen kan isolatiemateriaal in de spouwmuur worden geïnjecteerd door gaten geboord door de buitenwand, door een blazende of pompende machine. Omdat het werk aan de buitenkant wordt uitgevoerd, veroorzaakt het minimale verstoring binnen. De gaten, die doorgaans ongeveer 25 mm in diameter zijn en op een afstand van een meter uit elkaar, worden vervolgens gevuld zodat de wand uiteindelijk zo nauw aansluit als mogelijk. Het werk duurt meestal minder dan een dag. Materialen gebruikt voor spouwisolatie omvatten minerale wol (glas of rock), polystyreen korrels of korrels en cellulose vezels. De thermische eigenschappen van deze materialen niet sterk verschillen (in technische termen, hun thermische geleidbaarheid neiging binnen het bereik 0,025 dalen tot 0,04 W / m K). Spouwmuurisolatie vult de holte met deze stoffen zullen typisch verminderen warmteverlies door de muur om een- derde van zijn oorspronkelijke waarde. Zulke isolatiematerialen zijn over het algemeen waterafstotend en kunnen niet “rotten” en de meeste zijn niet brandbaar. Het is zeer belangrijk alvorens te beslissen om bestaande spouwmuren dat je hun geschiktheid te controleren op de beoordeling holtes voor spouwmuurisolatie. Tevens wordt rekening gehouden met de mate van blootstelling van het huis om de wind aangedreven regen en de bouw details en de conditie van de muren. Alle ventilatie bij de te isoleren openingen in de wand zullen worden gecontroleerd of deze wordt geblokkeerd door de isolatie. Indien de wanden lijdt regendoorslag soms moet dit probleem eerst verholpen worden. In sommige gevallen, de wanden kunnen ongeschikt voor spouwisolatie zijn of kunnen sommige herstelwerkzaamheden vooraf nodig zijn.

Spouwmuurisolatie en isolatiepremie ook iets voor u?

In het algemeen is uw huis al geschikt voor spouwmuurisolatie zijn wanneer:

• De buitenmuren zijn ongebouwd met spouwmuren
• Het metselwerk en / of baksteen werk in goede staat is
• De holte minimaal 50 mm breed (sommige vormen van spouwmuurisolatie zijn geschikt voor holtes zo smal als 35mm).

Om erachter te komen of uw huis spouwmuren heeft, hoeft u slechts te kijken naar het bakstenen werk. Als uw huis spouwmuren heeft, zullen de stenen normaal gesproken een regelmatig patroon hebben. Wanneer de stenen een afwisselende lang-kort-long-kort patroon (zogenaamde “brancards” en “headers”) hebben, dan duidt dit gewoonlijk op een stevige muur van ongeveer 215 mm (ongeveer 8 ½ inch). De bakstenen werden dan op twee hoogtes gelegd – hoewel je alleen maar de buitenste rand van een van de stenen ziet – elke kop wordt gelegd op de kant van een enkele baksteen. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en effectieve manier om uw stookkosten te verminderen – en het hebben van een warmer huis. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren en zeker weet dat u de subsidie later niet moet terugbetalen. U fronst nu wellicht de wenkbrauwen, maar we zijn de Turteltax nog niet vergeten. Eigenlijk moet dit een Freija Vandenbosche tax heten. Zij heeft als SPA-er de miljoenen uitgedeeld, maar de huidige regering zit met de sigaar. En nog veel erger is dat mensen die geen zonnepanelen hebben nog mogen meebetalen voor degene die ze wel hebben. Hoe bizar is dat, want de mensen met de zonnepanelen profiteren (hebben de subsidie genoten) en nu mag de buurman zonder panelen de rekening betalen. Feitelijk zouden de Vlamingen zonder panelen in opstand moeten komen. Maar ja, als TAX-koeien blijft de brave Vlaming vrolijk betalen en maar klagen dat de belastingdruk zo hoog is. Op zich is het gemakkelijk, de regering heeft geld te kort, hup de belastingen en accijnzen verhogen en het probleem is opgelost. Als je dit als bedrijf zou doen, dan blijf je niet lang bestaan.

Spouwmuurisolatie, wat komt er op je af?

Wat de voordelen van spouwmuurisolatie zijn, weten we over het algemeen wel. Maar waarop moet men letten en aan denken bij spouwmuurisolatie of isolatie in het algemeen. Spouwmuurisolatie en isolatie in het algemeen klinkt zo eenvoudig en het lijkt erop dat er slechts voordelen zijn. Voor een deel klopt beiden, maar enige randvoorwaarden en “haken en ogen” zijn er toch. Een simpel voorbeeld, huizen gebouwd voor 1930 hebben vrijwel nooit een spouwmuur en dan is spouwmuurisolatie eenvoudig weg niet mogelijk, geschakelde woningen delen de muur met hun buren. Indien deze buren absoluut niet willen isoleren, valt de spouwmuurisolatie in vele gevallen weg bij de muur tussen u en uw buren. Bij isolatie in het algemeen gelden ook enkele van zulke, banale, punten.

Spouwmuurisolatie en andere isolaties Een complete isolatie, in plaats van slechts spouwmuurisolatie, gelijkmatig over het gehele huis verdeeld, produceert betere resultaten dan specifieke isolatie aangebracht op slechts één of twee delen. Het is beter een goed algemeen isolatieniveau te hebben, dan bijvoorbeeld een sterk geïsoleerd dak zonder spouwmuurisolatie. Daarnaast leidt toenemende isolatiedikte niet tot een pro rata vermindering van de U-waarde, er komt een punt waar het economisch rendement van extra isolatie voor elk element vrijwel nihil zal zijn. Ten behoeve van de berekening van de U-waarde, zal de thermische geleidbaarheid van de dikte van het materiaal bekend moeten zijn. Goed vakmanschap en oog voor detail zijn de belangrijkste elementen bij het isoleren van uw huis. Dit kan een grotere invloed op de totale warmteverlies hebben dan alleen het verhogen van de dikte van de isolatiematerialen. Werk alleen met goedgekeurde en gerenommeerde installateurs die veel ervaring hebben in algemene isolatie en spouwmuurisolatie. Sommige maatregelen zijn kosten-effectiever dan anderen en je zal de resultaten in lagere energierekeningen sneller bij de ene oplossing zien dan bij anderen.

Spouwmuurisolatie, het resultaat Externe isolatie of spouwmuurisolatie kan de binnenwand isoleren zoals dat bij een boiler gebeurt, het absorbeert de warmte overdag en lost die in de nacht weer op, waardoor schommelingen in de kamertemperatuur gedurende de dag verminderen. Spouwmuurisolatie isoleert de thermische massa van de kamer. Dit vermindert zowel de responstijd van het verwarmingssysteem en de energie die nodig is om het comfort niveau te bereiken in het woonruimtes. De responstijd van de centrale verwarming en de controles, en de optimale thermische massa van de woning zal de juiste actie te bepalen. Bij het overwegen van spouwmuurisolatie, moet u eerst weten of uw huis spouwmuren of vaste muren heeft. De aannemer of architect is in staat om u te vertellen of er spouwmuren aanwezig zijn en ook wat de spouwruimte is. Als er spouwmuren aanwezig zijn, dan is spouwmuurisolatie vrijwel zeker de meest rendabele isolatie methode. Wanner spouwmuurisolatie geen optie is, dan kunnen duurdere opties van interne of externe isolatie overwogen worden. Spouwmuurisolatie, met of zonder isolatiepremie, is minder complex en heeft een hoog rendement en zeker niet slecht voor uw gezondheid.

Meer informatie: http://www.isolatie-vlaanderen.be/