OOVA
Image default
Health

Streetdance les slankt en versterkt de spieren

Zeer populair in de jaren ’90, streetdance lessen blijven een uitstekende optie voor degenen die willen oefenen lichamelijke oefening met aanzienlijke calorische uitgaven te oefenen.

Pulserende muziek, ritmische beweging en ruimte voor creativiteit behoren tot de belangrijkste kenmerken van de streetdance lessen. Het is een van de weinige soorten dans die je de vrijheid geeft om jezelf te uiten, omdat er geen exacte stappen zijn, zodat beginners niet veel moeite hebben.

Voordelen van de streetdance les

Zoals elke dans, vereist streetdance discipline, maar het is erg leuk. Naast het elimineren van calorieën, versterkt het ook alle spiergroepen, omdat het hele lichaam wordt gebruikt bij het dansen.

Kracht, behendigheid, flexibiliteit, evenwicht, motorische coördinatie en uithoudingsvermogen zijn enkele van de kwaliteiten die met streetdance lessen zijn ontwikkeld. Het resultaat hangt echter af van de inspanning die elke persoon in de bewegingen levert.  Bovendien verhoogt de dans het zelfvertrouwen. Elke keer als je leert om een beweging te maken die je onmogelijk achtte om te maken, is een overwinning.

Dansen op verschillende niveau’s

Er zijn geen grenzen aan de uitoefening van deze activiteit, alleen de geschiktheid voor het leerniveau en de leeftijdsgroep. Streetdance is geschikt voor alle leeftijden, heb gewoon een jonge geest.

De lessen zijn zeer dynamisch, met sterke beat songs, meestal hiphop. Iedereen heeft zijn of haar eigen tijd om te leren. Sommigen doen er langer over en anderen minder lang over om de stappen te zetten. Maar dat is normaal, niemand zou meer moeten vragen dan ze kunnen.

Kleding die een grote bewegingsvrijheid biedt en de verdamping van het zweet vergemakkelijkt, is essentieel voor het comfort tijdens de les.

Zoals bij elke andere lichamelijke activiteit bestaat er een risico op letsel, vooral aan de knieën, voeten en enkels. Echter, stretching voor en na en begeleiding door een gespecialiseerde leraar vermindert de kans dat iemand gewond raakt. Geïnteresseerd in danslessen? Bezoek de dansschool DD Dance Studio.


Related Posts

Welke schouderbrace heb ik nodig?

Definitief af van ongewenste haargroei met definitieve ontharing!

Schade na een voetbalwedstrijd