Trainen met kettlebells – voor meer stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit

, , Comments Off on Trainen met kettlebells – voor meer stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit

Stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit zijn een paar dingen die de meeste mensen in de sportschool niet hebben. Dit krijg je wel als je traint met een kettlebell schema. Veel mensen trainen met dumbbells, stangen en –het allerergst – apparaten. Wat vaak het probleem is hiermee is dat deze bewegingen heel statisch zijn. De beweging is vaak niet lang en er komen weinig spieren in te pas. Dit zorgt ervoor dat mensen niet flexibel worden, dat spieren zelfs korter worden en wel sterk zijn, maar totaal niet functioneel sterk. Ze kunnen wel veel gewicht verplaatsen, maar dit zou niet snel in een andere sport van te pas komen.

Met Kettlebells meer kracht opbouwen

Kettlebells zijn hiermee de engel in de rug. Kettlebell oefeningen zijn vaak heel erg swingend, hebben een lange bewegingsruimte en doordat ze zoveel spieren aanspreken en met ook nog is met explosieve kracht werken, zijn ze super functioneel. Dat zul je snel merken als je een andere sport aan het beoefenen bent. Ineens sla je wel veel harder met tennis of sprint je veel sneller dan je teamgenoot. De bewegingen van kettlebells zijn totaal niet statisch, dit door dat je vaak het gewicht letterlijk rondslingert en daardoor een hele lange, grote ‘range of motion’ hebt. Doordat je dus zo erg je spier strekt en weer aanspant, vergroot je juist je mobiliteit en je flexibiliteit. Je traint ze namelijk dit te kunnen doen, waardoor ze flexibeler worden. Als je alleen maar bicep curls zou maken, merk je snel dat je biceps erg kort wordt en je ziet zelfs vaak gasten die van nature hun arm niet gestrekt kunnen houden.

Tenslotte, doordat dit kettlebell gewicht zo wordt rondgeslingert van top tot teen, train je ook een veel stabieler lichaam, je lichaam moet simpelweg meer moeite doen om in balans te blijven van al dat rondgeslinger. Dus wil jij ontdekken hoe je veel meer voordeel kan behalen met de kettlebell? Kijk dan op de kettlebellsportschool.nl om alles te weten te komen over kettlebells.