OOVA
Image default
Health

Vespa snorscooter

In 1946 kwam voor het eerst een scooter op de markt die geschikt was voor zowel mannen als vrouwen, waarmee je ook binnen de stad goed kon rijden. De tijd van grote motorfietsen was voorbij, nu werd het voor iedereen mogelijk om met een compacte en wendbare scooter te rijden. Nu is de Vespa snorscooter nog steeds toonaangevend in de markt van gebruiksvriendelijke scooters voor alle rijders van zestien jaar en ouder. Wat maakt Vespa snorscooters zo bijzonder?

 

Vespa scooters vroeger

De Britse en Duitse motorfietsen waren groot en zwaar, veel te krachtig voor een ritje in de binnenstad. Fabrikant Piaggio bedacht toen de Vespa scooter, een model met een handige doorstap waar niet alleen mannen comfortabel op konden zitten, ook met een rok of jurk kon je op deze scooter rijden. Daarmee werd Vespa direct populair bij de vrouwen.

 

Vespa snorscooters in Nederland

Niet alle landen in Europa hanteren dezelfde regels. In Nederland heb je Vespa snorscooters, bromscooters en motorscooters. De Vespa snorscooter is uitgerust met een begrenzer waarmee de snelheid beperkt is tot 25 km/u. Dat is niet zo snel, je mag wel overal rijden waar een fietspad aanwezig is en binnen de bebouwde kom mag je ook op de openbare weg rijden waar geen fietspad ligt. Dat maakt de Vespa snorscooter een heel praktische en veilige manier om korte ritten te maken.

 

Vespa snorscooter modellen

Momenteel zijn er twee types Vespa snorscooter verkrijgbaar, de Vespa Primavera en de Vespa Sprint. Beide modellen zijn technisch gebaseerd op de Vespa 946, dat kun je onder andere zien aan de gevlochten remkabels en een elektronische snelheidsmeter. Luxe details die je normaal gesproken alleen op motorfietsen tegenkomt. Vespa snorscooters zijn uitgerust met een soepele 50cc motor, de meeste snorscooters hebben een viertaktmotor. Dan hoef je alleen standaard benzine te tanken wat deze Vespa snorscooters zeer onderhoudsvriendelijk maakt.

 

Er zijn twee modellen Vespa snorscooters die op hun beurt weer onderverdeeld zijn in verschillende types waaronder een Touring versie met een bagagerek en veel chroom, of een Drip-Dip Custom versie die in enkele bijzondere kleuren te bestellen is. Kijk voor alle mogelijkheden snel in de webshop, daar vind je de grootste keuze voor de laagste prijzen!