OOVA
Image default
Health

Wat moet je opletten bij het overstappen naar een andere zorgverzekeraar

De overstap van de ene zorgverzekeraar naar de andere is heel eenvoudig. De reden hiervoor is dat de verzekeringsmaatschappijen niemand mogen weigeren op grond van zijn of haar gezondheidstoestand of leeftijd. Wie een geschikte zorgverzekering heeft gevonden en wil overstappen naar HEMA zorg vraagt hiermee eenvoudigweg het lidmaatschap aan en beëindigt de oude verzekering. Het enige wat je hoeft te doen is een informele brief te sturen met vermelding van je verzekeringsnummer. De opzegtermijn moet een maand moet voor het einde van het jaar gebeuren. Wie bijvoorbeeld tot 1 december de vorige aanbieder annuleert, is vanaf 1 januari lid van de nieuwe zorgverzekeraar. Het overstappen naar HEMA zorg gaat dus heel eenvoudig.

Tips voor het overstappen naar HEMA zorg

Hoge extra bijdragen zijn een goede reden om van zorgverzekeraar te veranderen. Er moet echter niet worden voorbijgegaan aan de voordelen. De wettelijke norm voor zorg is voorgeschreven. De zorgverzekeringen hebben echter de mogelijkheid om verdere diensten aan te bieden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om vergoedingen voor natuurgeneeskunde of tandprofylaxe. Daarnaast bieden de meeste ziektekostenverzekeraars optionele tarieven en bonusprogramma’s aan. Niet alle zorgverzekeraars hebben precies hetzelfde dienstenpakket aanbieden. Kijk hiernaar bij het overstappen naar HEMA zorg.

Investeer in extra diensten bij het overstappen naar HEMA zorg

Soms is het bij het overstappen naar Hema Zorg de moeite waard om hier een paar euro extra per maand aan uit te geven. Het volgende is van toepassing: een goedkope ziektekostenverzekeraar hoeft niet automatisch een slechter serviceprogramma aan te bieden dan een dure maatschappij.

Patiënten die hun zorgverzekering willen wijzigen, moeten daarom van tevoren de bijdragen en diensten van de verschillende verzekeringsmaatschappijen onder de loep nemen. Een ziektekostenvergelijkingscalculator, die zowel de kosten als de omvang van de dienstverlening snel en eenvoudig vergelijkt, helpt hierbij.

Overstappen naar HEMA zorg: Betalen per jaar is goedkoper dan per maand (totaal)

Je kunt ervoor kiezen om je ziektekostenverzekering jaarlijks te betalen. In het algemeen betalen mensen maandelijks om de kosten te spreiden, maar als je het geld op je rekening hebt staan, kan het de moeite waard zijn om het gewoon over en klaar te krijgen met en alles betaald voor. Dit betekent dat je je een jaar lang geen zorgen hoeft te maken over eventuele betalingen en het bespaart je uiteindelijk ook een beetje geld! (Jaarlijkse betalingen zijn over het algemeen goedkoper dan maandelijkse betalingen).