OOVA
Image default
Offers

Werken met een hoogwerker

Als bedrijf zijn er veel redenen om met een hoogwerker te werken. Maar net als de meeste apparatuur die u in uw bedrijf gebruikt, zijn hier veiligheidsvoorschriften en gebruiksvoorschriften voor. Dit is wat u moet weten als u binnen uw bedrijf met hoogwerkers wilt gaan werken

Veiligheid

Voordat er een hoogwerker kan worden gebruikt, moet er een checklist worden nagegaan. Hier wordt de hoogwerker gecontroleerd op schade en er wordt gekeken of deze veilig en stabiel staat. Alle bedieningsfuncties moeten worden gecontroleerd, net als de vloeistoffen. Onder de hoogwerker moet een gebied worden afgezet voor mensen, binnen dit gebied moet een bouwhelm worden gedragen. Degene die op de hoogwerker staat is aangelijnd met een valbeperkende gordel. Op hoogte werkt u altijd met zijn tweeën, een op de grond en een op hoogte. Boven windkracht 6 mag er niet met een hoogwerker gewerkt worden.

Hoogwerker certificaat

In de Arbowet staat dat werkgevers moeten kunnen aantonen dat hun personeel voldoende is opgeleid in het veilig werken met een hoogwerker. Mocht er een ongeval gebeuren waarbij een hoogwerker werd gebruikt, dan zal de verzekeraar en arbeidsinspectie hier op controleren. Het is dan aan u om hen te overtuigen dat de mensen die met de hoogwerker aan het werk waren, voldoende zijn opgeleid om een hoogwerker te gebruiken. Met een hoogwerker certificaat kan dit worden aangetoond. Zo’n certificaat kan uw medewerker in een dag behalen en is 5 jaar geldig. Het is dus handig om een aantal medewerkers hier voor te laten opleiden.

Hoogwerker huren

Een hoogwerker aanschaffen is voor veel bedrijven niet efficiënt. Ze kosten veel geld en zijn onhandig om op weg te zetten. Huur een hoogwerker voor al uw klussen op hoogte. U kunt hoogwerkers ook voor langere periodes huren. Voor iedere klus kunt u een gepaste hoogwerker en accessoires vinden. Mocht u niet zeker weten welk nodig heeft, vraag dit dan na bij uw medewerker met hoogwerker certificaat of het verhuurbedrijf.

https://www.123machineverhuur.nl/