OOVA
Image default
Health

Wie is Mooji?

Mooiji is een spirituele leraar waarbij het zelfonderzoek centraal staat. Dit kan wellicht heel vaag klinken, en dat is enigszins begrijpelijk, maar dat hoeft helemaal niet. Vooral de laatste jaren kent Mooji een enorme groei in populariteit, hij is steeds bekender geworden.

Bij Mooiji draait het om de directe ervaring, bij hem hoeft er geen sprake te zijn van een lange weg die zich definieert door jarenlang mediteren in een grot. Verlichting en bewustzijn hoort nu eenmaal bij ons zelf, en dit hoeven wij niet af te zweren.
Mooiji heeft in het zuiden van Portugal een spirituele gemeenschap gesticht, ‘’Monte Sahaja’’. Hij geeft hier zijn satsangs. Satsang staat voor : bijeenkomst in waarheid.
Wanneer we het woord ‘’ik’’ gebruiken dan bedoelen we meestal ons oppervlakkige zelf, dat wezen dat maar een korte tijd leeft als man of vrouw. Uiteindelijk blijft hier niet meer van over dan een paar botten of een hoopje as, het eigen levensverhaal sterft. Dit zogeheten ‘’ik’’ is van binnen meer dan alleen een oppervlakkig wezen. Diep van binnen zijn we wel degelijk een ander, een diepere vorm van ‘’ik’’. Mooiji vraagt ook aan zijn leerlingen, ‘’Is deze ik het diepere ik, of is dit enkel de stem van het ego?’’

Alle dingen waar je het woord ‘’mijn’’ bij kunt zetten is een verschijnsel. Het is simpelweg alles voorbijgaand, het zijn niets meer dan verschijningsvormen die het bewustzijn maar tijdelijk aanneemt. Alles dat daadwerkelijk gevuld is met dat bewustzijn, of God is maar tijdelijk, niets hiervan heeft een eeuwige duur en niets is daarmee ook werkelijk. Wat wel werkelijk is daarentegen gaat daar aan vooraf.
De meesten hebben als jong kind contact gehad met het diepere bewustzijn, maar velen zijn dit gewoon vergeten. Er bestaat geen gehechtheid aan ervaring, identiteit of aan objecten, dit alles gaat voorbij, het bewustzijn daarentegen niet.

Related Posts

Streetdance les slankt en versterkt de spieren

Permanente make up Amsterdam

Duizeligheid en Hoofdpijn